Din săptămâna albă

Meniuri preferate de copiii mari și mici:

-diverse supe-cremă cu smântână și crutoane, supa minestrone cu parmezan, supa de legume cu găluște, ciorba de perișoare din peste

- crochete de cartofi cu brânza și chimen; chiftele din dovlecei+cașcaval; dovlecei pane; conopida pane; vinete pane; ciuperci la cuptor umplute cu cascaval

-tzatziki; salata boeuf fara boeuf; salate verzi cu năut, castraveți, roșiuțe, măsline kalamata, ceapa roșie, pește, oregano, sare roz, ulei de măsline, zeama de lămâie ± cubulețe de brânza 

-placinta cu spanac; gogoșele umplute cu brânza sărată și chimen sau cu brânza dulce și lămâie; pizza cu 4 feluri de branza 

- mămăliga + ciulama de ciuperci cu smantana, mărar si usturoi; chiftele de pește cu sos de roșii+cuisoare; piure de cartofi servit cu piure de spanac cu smântână și ouă; legume mexicane gătite in unt servite lângă cus cus cu parmezan.

2 comentarii:

Elena spunea...

Supă crema cu smantana, cartofi cu oua si branza, paste cu branza, branza cu orice am păpat și noi saptamana trecuta, de la mic la mare. Pentru post nu ne poti sugera si alte idei decat borsul cu varza, iahniile de fasole si cartofi si pilaful cu ciuperci? te rog frumos!

Andreea spunea...

Cum nu sunt doar adulti in casa, e bine sa folosim aceleași ingrediente de baza in diferite combinații și prezentări, ca sa stârnească interes. Ciorbele/supele sunt cu ceapa și rădăcinoase (morcovi, păstârnac, telina)+ cartofi, dovlecel/ciuperci/sfecla/boboase/varza+ suc de roșii+ frunze verzi (+borș și leuștean in cazul ciorbelor)+ alte condimente.
Felul principal este consistent, bogat in proteine (conține boabe- naut, mazare, fasole, linte) și se combina cu salate crude sau murături bogate in probiotice.
La gustări e bine sa avem fructe crude si deshidratate, semințe si nuci crude sau coapte, gem din fructe sau miere cu pâine cât mai integrala cu putința.

Ocupații

  Alergăm mult, suntem adesea pe drumuri, și o mulțime de oameni sunt cu ochii în telefon tot timpul. Recent am văzut chiar o femeie în toat...