Dar în general pregătesc aceste rețete simple, avantajul peștelui este că nu are nevoie de mult timp pentru a fi gătit:
1. Peștișori prăjiți- bogați în fosfor (șprot, baby hering) decapitati si eviscerati, trecuți prin făină, mălai și sare și prăjiți în ulei de măsline.
2. Pate (de pus în sandviș sau pe paine prăjită)
Pește (macrou, merluciu) fiert și dezosat (sau din cel gătit la cuptor și ramas nemâncat), pus în blender, împreună cu un unt făcut din caju hidratat+ ulei de cocos+ zeamă de lămâie + sare și un cățel de usturoi.
3. La cuptor, cu vin, sos de roșii, condimente și sare, servit lângă legume la cuptor stropite cu ulei de măsline și condimentate la rândul lor.
4. Chiftele de pește - fiert în prealabil și dezosat, amestecat cu 2 cepe date pe răzătoare și multi căței de usturoi, 2 linguri de bulion, sare și verdețuri tocate+ făină ca să le lege, prăjite apoi la foc iute în ulei de măsline.
5. Ton sălbatic la grătar - (un pic mai scump, se găsește uneori la Lidl, din zone FAO sigure) stropit cu zeama de lămâie și ulei de măsline, masat cu usturoi răzuit si condimente, pudrat cu sare, eu îl pun pe grill in sandwich maker și e gata în 5 minute.
Spor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu