Daruri


 Cel mai bun vin pentru slujire este Nama Byzantino, pentru că are alcoolemie scăzută, este roșu și dulce, îi face pe copii să primească cu încântare Sfânta Împărtășanie.

 Cele mai gustoase și dulci prescuri sunt făcute din făină integrală, cu maia și este important să se vadă pecetea pe ele pentru a putea fi folosite la Proscomidie. 

 Cele mai bune lumânări sunt cele din ceară curată, care sunt flexibile, se îndoaie chiar la 90 de grade fără să se rupă, miros foarte frumos și nu fumegă. 

 Cea mai bună tămâie este cea naturala, de la Vatoped. Aroma de nucă și de floarea-pustiei sunt extraordinare.

 Cel mai bun ulei pentru candele este cel de măsline pomace (nu extravirgin!), preferabil din Grecia. Arde lin, nu fumegă și nu miroase chimic ca cel de floarea-soarelui.

 Pe toate acestea e bine să le ducem la Sfântul Altar înainte de Utrenie și de Liturghie cât de des putem, însoțite de un pomelnic și de un bănuț. Este importantă dragostea cu care o facem și calitatea lucrurilor dăruite, pentru că acestea stârnesc mulțumirea și dispoziția bună pentru rugăciune a preoților slujitori.


Comentarii

Anonim a spus…
Oau! Nu știam de niciunul dintre aceste detalii. Oare unde găsim vinul și tămâia?
Andreea a spus…
La noi in biserica cineva le aduce anual direct de la sursă, comunitatea sponsorizează. Se gasesc și online, dar au preț mai mare decât cele direct de la sursa (tămâia de la Vatoped , vinul de la domnul Stylianos Skandalakis).
Maria a spus…
Prescuri,vin, lumânări asemenea folosim și noi la Altar, ulei și tămâie însă nu. Le încercăm! Mulțumim de sfat!
Andreea a spus…
Doamne, ajută!
Mulțumesc, Maria! Mă bucur să aflu și eu astfel de informații de la alte persoane și apoi să poată folosi și altora.
Andreea a spus…
Maria, știu ce zici, aidoma pretutindeni. Mulțumesc pentru mesaj!
Maria a spus…
Andreea dragă, vă doresc o duminică cu tihnă și, dacă e cu putință, puțină odihnă! De la noi, gânduri bune!
Andreea a spus…
Pentru noi duminica este cea mai grea zi din săptămână, dar și cea mai frumoasa… Slava Domnului pentru toate zilele, cu ploaie ori cu soare! Va întoarcem gândurile cu recunoștință, toate cele bune de Sus!
Maria a spus…
Atât de bine înțeleg! Mulțumim din inimă!

Postări populare