Crackers

 


Pentru două tăvi:

250 g faina albă

250 g faina de secară sau  integrală de grâu

1 lingurița sare

1 lingurița zahăr brun

1 lingurița rozmarin uscat sau o lingură rozmarin proaspăt, tocat

120 ml ulei de măsline

240 ml apă călduță

Mai putem adăuga după preferință semințe măcinate: in, susan, negrilică, sâmburi de dovleac. 

Frământăm un aluat pe care îl împărțim în două și fiecare parte o întindem intre două foi de hârtie de copt, cât mai subțire, pe dimensiunea tăvii cuptorului. După ce întindem tăiem in pătrățele/dreptunghiuri/triunghiuri și tragem decor blatul de lucru hârtia cu crackerșii in tavă. Ii coacem 10-15 minute la 200 de grade Celsius. 


2 comentarii:

Maria spunea...

Tare bine arată! Sa-i serviți în compania poveștilor și a voii bune! Numai bine!

Andreea spunea...

Multumim, Maria!
Am vrut să încerc reteta ta, dar nu mai aveam ovăz și nici susan negru, dar am încercat altceva super-rapid, in jumatate de ora se pot gusta. Am făcut zilnic trei zile la rând pentru gustări acasă si la școală. ☺️

Când simți ca te împuținezi, deși e sarbatoare…

în satul nostru- miniatura din curtea bisericii    Zilele acestea sunt pline – de slujbe, de mese, de întâlniri, de mișcare, de bucurii și d...