13.7.24

Însemnări de weekend

 🌞 Pentru astăzi, 13 iulie


Afară…

Este caniculă. Săptămâna aceasta a părut cea mai lungă din an, cu nopți cu atât de puțină odihnă…! Bebelușul meu a avut somnul foarte agitat, de la dentiție și de la caniculă, dar și din cauza unei reacții la alimente (roșiile i-au lăsat o erupție pe piele, din fericire a trecut repede datorită administrării de calciu gluconic).

În casă…

Este doar puțin mai răcoare decât afară și miroase a aluaturi vanilate coapte.

Mă gândesc…

Cât de multe patimi îmi stăpânesc sufletul! Mă pregătesc de spovedanie, parcurgând îndreptarul, dar cuget și la seria “gândește în roz” (un titlu mai atractiv pentru a invita la metanoia, schimbarea minții).

Sunt recunoscătoare…

Că există analgezice care calmează rapid durerile de cap.🫡

Din bucătărie…

Supă de legume cu tăieței de casă, piure din cartofi și dovlecei cu unt, ostropel de pui și alternativa- pește în sos de roșii, plăcintă cu brânză dulce.

Sunt îmbrăcată…

Port un top alb cu frunze de palmier în nuanțe de gri și negru și o fustă gri, lungă și largă, subțire, de bumbac. Mi se pare amuzant cum la sfârșitul verii am brațele și gâtul bronzate și picioarele albe ca varul, dar nu ne deranjează nici pe mine, nici pe soțul meu 🤭.

Învăț…

Despre vitralii, în cadrul unei teme de proiect.

Citesc…

încercând să înțeleg care ar fi atitudinea echilibrată pe care ar trebui să o am, răsfoiesc acum 🧐 

Dante (1265-1321) urma tradiția clasică atunci când împărțea viața unui om în perioada de creștere (adolescenzia, până la vârsta de douăzeci şi cinci de ani), o perioadă de maturizare (gioventute, de la 25 la 45, cu perioada de vârf la treizeci şi cinci de ani) și o perioadă finală de decădere (senettute, de la 45 la 70). În această schemă, era evidențiată mai presus de toate o perioadă de superioritate morală a vârstei de mijloc. Tinerețea și bătrâneţea erau evidențiate ca îndepărtări, la modul contrastant, de la ideala justă măsură. Aristotel considera că numai oamenii în floarea vârstei puteau să-i judece just pe ceilalți, întrucât tinerețea dovedea prea multă încredere, iar bătrânețea prea puțină. Conceptul aristotelic al copilului îl privea pe acesta (şi în general era vorba despre un băiat) ca „important nu pentru sine, ci pentru potențialul său“. Pe de altă parte, pentru filosoful german Richter, care scria în 1814, lumea copilăriei conținea viitorul, la care „precum Moise la porțile Tărâmului Făgăduinței, putem doar privi, fără a-l putea pătrunde". Romanticii îl idealizau pe copil ca pe o făptură dăruită de Dumnezeu, iar copilăria ca pe o sursă de inspirație pentru întreaga viață. Ei au deschis calea în secolul al nouăsprezecelea pentru oamenii de ştiinţă şi educatorii care au început studiul la scară largă asupra copilului.

Ascult…

Liniștea. Mai cântă câte un cocoș și mai trece câte o mașină pe stradă, dar la țară e mult mai multă liniște decât în oraș.

Un film…

Un film greu, despre inocență și urât… și speranță.

Unul dintre lucrurile preferate…

Somnul profund, cu vise (nu coșmaruri). Mă visez des în casa părintească sau în cea a bunicilor, recent am visat că bunicul, care nu mai trăiește, ne aducea vesel de la magazinul de lângă casa lui înghețate de căpșuni.

Sper…

Să ajungă cu bine sora mea în țară însoțită de copii. Călătorește timp de 24 de ore cu diferite mijloace de transport.

Un citat…

" Dacă ţi-ai îngropa bulbul inimii în pământ,
 ce fel de flori ar răsări: crini sau mătrăgună ? "

-Vasile Voiculescu


(Soțul meu m-a cerut de mireasă chiar în sâmbăta dinainte de duminica grijilor vieții, iar la Liturghia duminicii respective mama plângea în hohote ascultând Evanghelia și predica, cu gândul la grijile ce mă așteptau pe mine odată cu plecarea din casa ei 🤭)


Un loc unde mi-ar plăcea să fiu…


La Milesi, acasă la bunelul sfânt.


O fotografie…


Crinii deșertului Namib 

Să aveți o nouă săptămână bună, fiindcă săptămâna începe cu duminică, prima și a opta zi 😇!




3 comentarii:

Daniela spunea...

Liniștea satului... Liniștea copilăriei mele!... Sunteți binecuvântați că puteți petrece verile la țară. Sper să se mai răcorească cel puțin nopțile, să vă puteți odihni mai bine. Sănătate multă!
Mulțumesc frumos pentru recomandările de carte și film!
O săptămână binecuvântată și vouă! 🤗❤️

Andreea spunea...

Atmosfera nu este foarte diferită de cea a copilăriei tale, mai ales când sunt confiscate telefoanele și lipsește Tv-ul, activitățile rămân cele valabile pentru o vesnicie, cu mingea, cu coarda, cu elasticul, cu bicicleta, cu animalele, cu grădina… si lectura ☺️
Eu îți mulțumesc! 🙏

Luiza spunea...

Multumesc pt recomandarea filmului, o sa arunc un ochi. Noi avem HBO și Disney dar nu mai suport filmele hollywoodiene. Mă uit la diverse filme și documentare pe youtube.
Si eu sunt bronzata cu dungile costumului de baie :))
Foarte apetisant meniul tau!

Octombrie