Însemnări de weekend (2/2)


Afară…

Este foarte plăcut, 26 °C maxim în timpul zilei, dar vântul suflă când liniștit, când în rafale. Una dintre fete m-a întrebat dacă se bat zânele… Imaginar, Toamna încearcă să alunge Vara, de aceea vuiește aerul, când cald, când rece. 

În casă…

A mirosit a porumb copt după amiază și a orez cu lapte de dimineață (de la grâul fiert pentru colivă în care am pus și scorțișoară).

În bucătărie…

Meniu de weekend: ciorbă de legume, mâncare scăzută de mazăre cu cartofi, salată de ardei copți și la desert- afine. Mai avem porumb copt, humus, pastă de măsline, colivă și biscuiți digestivi, mere și pere (în curte) pentru gustări.

Sunt îmbrăcată…

În pijamale duo- pantaloni lungi (din finet subțire, în carouri alb-negru) și tricou (portocaliu, cu dantelă la decolteu), după săptămâni bune în care am dormit (de prea cald) în pijamale- rochiță cu bretele sau cu mânecă scurtă.

Ma gândesc…

Că nu cunosc niciun destin al niciunui om care să fi fost fericit, așa, liniar. Fiecare persoană trăiește drame, în diverse etape ale vieții, nimeni nu scapă. Petrecem zilele cu iluzia că viața trebuie să fie roz bombon, dar în realitate suntem nevoiți să facem multe salturi peste prăpastii… nimănui nu-i e ușoară viața.

Sunt recunoscătoare…

Că am ajuns la finalul unei săptămâni foarte solicitante din toate punctele de vedere. 

Citesc… 

Ascult…

Greierii cântând pe sub ferestre.

Un film…

Nu am văzut filme, numai alături de copii câteva episoade din serialul “Căsuța din preerie” despre care am mai scris. 

Unul dintre lucrurile preferate…

Parfumul reginei nopții, la care se adună fluturii cu trompă (molia colibri) să îi savureze nectarul în fiecare seară și dimineață.

Noapte liniștită și o duminică plină de pace! 



Comentarii

Postări populare