Însemnări de weekend 🌤️

 Pentru astăzi, 10 august 

Afară…

Este o vreme foarte frumoasă. Ieri a plouat, dar astăzi este o zi însorită și caldă, sunt 27 °C.

În casă…

Este răcoare, dar dezordine. Încerc să reorganizez dulapurile cu haine, sunt munți de haine pe covor acum. Multe au rămas mici si selectez ce avem de donat.

Din bucătărie…

Am făcut o supă cu legume și verdeață din grădină si am dres-o cu fulgi de drojdie inactivă și tăiței. După supă am sotat fasole verde cu roșii și usturoi. Ieri am copt 1 kg de alune de pădure, încă nu le-am consumat pe toate. Am primit azi la biserică de la cineva care a făcut parastas salam de biscuiți și napolitane fără zahăr… Avem și mure, de mâncat și de făcut un pic de dulceață, nu m-am mai apucat să fac și vreun desert.

Sunt îmbrăcată…

Cu o rochiță din denim subțire bleu cu bulinuțe negre, cu dantelă neagră aplicată la poale, fiindcă îmi venea deasupra genunchilor și am vrut să o lungesc cu 10 cm.


Mă gândesc…

Cat de repede trece săptămâna! Pe nesimțite… se vede ca am căzut în nesimțire. 🤦🏻‍♀️

Sper…

Am multe sarcini de îndeplinit și îmi doresc să le pot duce pe toate la bun sfârșit. 

Citesc…

Am răsfoit din nou “Mama și copilul” a soților Căpraru, manualul meu preferat de maternitate. Eram curioasă de achizițiile copilului la un an și jumătate, mi se pare că ieri l-am născut și azi deja vorbește și se comportă ca un copil mare. Dar al meu are pe cine să copieze și să imite, nu e el însuși, doar vrea să pară că e ca frații lui, mare și descurcăreț 🤭

Ascult…

Cum oftează în somn mezinul, în timp ce eu împăturesc haine.

Un film…

Începusem să scriu o postare cu filme care mi-au plăcut de copil până acum, dar nu am reușit să avansez cu editarea ei. Recomand acum unul dintre ele: “The blind side”, cu Sandra Bullock, este un film biografic.

Un citat…

Cel mai de preț lucru pentru un copil este binecuvântarea părinților săi.” (L-am auzit la o măicuță de la mănăstirea Țigănești, povestind cu delicatețe cum a ajuns ea în monahism.)

Unul dintre lucrurile preferate…

Îmi place dantela aplicată la poalele rochiilor, fustelor, perdelelor, cearșafurilor.



O  fotografie cu bucurie…

2 prieteni împărțind o bucată de prăjitură cu morcovi


Comentarii

Maria a spus…
Dragă Andreea, la inimă mi-a mers jurnaul tău! Îți sunt recunoscătoare! Sarcinile mamei sunt multe ! Maica Domnului sa-ti înnoiască puterile și sa-ti sporească dragostea! Vă trimitem o mare și strânsă îmbrățișare din târg ....
Să aveți mâine o zi cu mult, mult senin în suflet!
Noi vom avea mâine muzica psaltica datorita unor băieți din Cluj! Vă port în gând și inima!
Andreea a spus…
Mulțumim 🤗
Așa să fie! La fel vă dorim și noi, să vă bucurați neîncetat!

Postări populare