Însemnări de weekend

 Pentru astăzi, 29 septembrie 🍂

Afară…

Au țiuit semnalele Ro-alert de ne-au speriat… dar încă nu-i nici urmă de vijelii, nici nu a căzut vreun strop de ploaie. Pentru ce se induce atâta spaimă în rândul oamenilor? Oricum intemperiile ne iau prin surprindere de fiecare dată… numai Dumnezeu ne poartă de grijă.

În casă…

Miroase a Igienol. În urmă cu aproape 14 ani am primit în gentuța-cadou plină cu articole promoționale la externarea din maternitate si o mostră de Igienol verde, atunci abia se lansase pe piață, este făcut in România (de greci). De atunci l-am folosit alternativ cu soluția de oțet, apă și uleiuri esențiale, în ciuda postării anterioare îl prefer pe cel cumpărat, din considerente afective… încă asociez parfumurile dezinfectantului cu bucuria unei reușite și a siguranței.

Din bucătărie…

 Avem chec-aperitiv, musaca cu carne de vită, ghiveci de legume cu quinoa, pește, chec cu nuci și must delicios.

Mă gândesc…

Că am fost toată săptămâna furioasă și tristă, din te-miri-ce motive. De duminică seara și până sâmbăta următoare, când ar trebui să ajungem la spovedanie, se desfășoară o mulțime de întâmplări pe care Dumnezeu le îngăduie ca eu să lucrez în acel context o virtute. Însă eu lucrez conștiincios tot patima opusă acelei virtuți…ar fi bine să pun mâna pe canoanele împotriva celor opt gânduri ale răutății.

Citesc…

Din aceeași carte ca săptămâna trecută.

Un film…

Miss Potter, l-am văzut într-o seară împreună cu unul dintre băieți, el a vrut să vedem filmul, pentru ca încă își amintește cât îi plăcea să mergem în grădină, lângă nuc, între căpițele de fân, să le citesc din “Aventurile lui Peter, iepurașul”. 

Este biografic, cu doi actori talentați în rolurile principale (Renee Zellweger si Ewan McGregor). Nu știu câte persoane din România o cunosc pe Beatrix Potter, autoarea cărților pentru copii și ilustratoare foarte talentată de acum mai bine de 120 de ani. 

Ar fi mai mult un film pentru mame, mătuși, bunici, nașe sau alte grade de rudenie a copilașilor iubitori de povești. Filmul stârnește dorul de bun-simț, decență, inocență și respect din acele vremuri. 

Avem și o jucărie de pluș Peter Rabbit, dar e prea târziu acum să o caut în coșul cu plușuri din camera copiilor.

Unul dintre lucrurile preferate…

Castanii, cu frunzele ca niște palme mari și cu umbra lor misterioasă, cu florile lor parfumate și castanele- cele comestibile coapte sau făcute piure, cele necomestibile ca jucării foarte versatile.💗🌰

O  fotografie…

Portret de familie- scenograful are aproape 4 ani ☺️

 Un citat…

Ca o piesă de teatru, așa este viața: nu interesează cât de mult a ținut, ci cât de frumos s-a desfășurat. (Seneca)

Comentarii

Postări populare