Pate de nuci și ciuperci

Mai sunt două săptămâni din postul Nașterii Domnului.

 1. Punem la înmuiat două mâini de nuci (8-12 ore)

2. Călim două cepe mari cu 250 g ciuperci (eu am folosit ghebe opărite și congelate) și 5 căței de usturoi.

3. Adăugăm nucile, asezonăm cu sare, verdețuri (eu am pus uscate- cimbru, mărar, pătrunjel) și fulgi de drojdie inactivă.

4. Blenduim, adăugând puțin ulei de măsline și niște lapte vegetal (sau puțină apă) ca să meargă ușor blenderul și să rezulte o pastă tartinabila.

5. Servim lângă murături, măsline, salată verde.


Niciun comentariu:

Aventuri aromate: top 10 supe/ciorbe

 La noi în familie gusturile membrilor s-au schimbat cu anii. Eu nu mâncasem până să mă căsătoresc borșuri, doar ciorbe acrite cu zeamă de v...