Pește (rețete simple) II
Salate cu pește
🐟 Orice pește gătit, dezosat, sfărâmat între degete și amestecat fie cu legume fierte, la alegere (morcovi, țelină, sfeclă, cartofi, mazăre), cu castraveți murați, porumb dulce, cu sau fără 2 căței de usturoi răzuiți, dar sigur cu maioneză vegetală (1 măsură ulei de măsline extravirgin+1 măsură lapte de soia+1 lingură de mustar+ sare 1 minut la blender). .
🐟 Sau mai simplu, același pește gătit, dezosat și sfărâmat, asezat împreună cu frunze verzi de spanac/rucola/valeriana/laptuci, stropite abundent cu zeamă de lămâie, pudrate cu sare și împachetate într-o lipie libaneză.
🐟 Langoși cu pește- aluat de pâine în care pun carnea de pește stropită bine cu zeamă de lămâie, 2 căței de usturoi răzuiți, sare, piper, boabe de porumb dulce- prăjiți ca gogoșile.
În toate acestea am folosit macrou fiert.
Pe măsură ce gătesc revin cu idei. 🙂
Comentarii