Cred că deja o știe toata lumea, dar o pun aici pentru a fi la îndemână și când nu am carnețelul de rețete la mine. Am pregătit-o pentru mâine.
Îmi place să pregătesc mâncăruri rapid și cât mai simplu, nu am răbdare pentru ceva mai migălos…
Ingrediente (eu coc in tava de tort cu diametrul de 30 cm):
Praznic cu bucurie!
- 500 ml Coca-Cola/ apă minerală/ apă plată
- 250 g zahăr
- 150 ml ulei (eu folosesc de măsline, nu se simte gustul)
- 400 g făină
- 3 linguri cacao (cu vârf)
- 1 pliculeț praf de copt
- 1 lingură zeamă de lămâie/otet (mai ales dacă folosim apă plată)
- 1 linguriță esenta de rom
- 1 praf de sare
- O mână de miez de nucă (tocat grosier)
- Pentru decor 2 linguri gem (vișine, prune sau caise uns deasupra) sau zahăr pudră
Praznic cu bucurie!
4 comentarii:
Reteta de negresa pe care o stiu e un pic altfel la cantitatile de ingrediente (toate se masoara cu o aceeasi cana) si la ordinea in care se amesteca ele. E o reteta pe care am gasit-o demult, pe Internet. La ingrediente are in plus 3-4 linguri de dulceata; cel mai bine merg: dulceata de visine, de caise sau de prune pentru ca sunt dulci acrisoare si e fain sa musti din negresa si sa dai peste o bucatica de fruct acrisor. N-am folosit pana acum ulei de masline, mi-a fost teama ca se va simti. Nu mai pun esenta de rom pentru ca mi se pare ca, fara ea, a doua zi are un gust mai placut, intens ciocolatos.
Dar motivul pentru care m-am apucat sa scriu e ca voiam sa-ti spun ceva ce-am descoperit din greseala, intr-o zi in care nu stiam ca nu mai am hartie de copt in camara. Facusem deja compozitia si nu ma atragea deloc sa ung tava cu ulei si s-o tapetez cu faina, asa c-am testat sa vad cum iese daca o pun in tava de briose, in forme de hartie. Au iesit tare dragute, au crescut frumos. Asa ca atunci doar asa fac negresa, sub forma de briose. Sunt comod de luat in calatorii sau la scoala. Hartia se dezlipeste usor pentru ca in compozitie este si ulei.
Mulțumesc pentru rețetă
Mulțumesc, Ariadna!
Am mai făcut și eu brioșe din aluat de negresa, este foarte practic asa cum spui 🤭 Folosesc tava de tort ca sa pară mai important momentul mesei din ziua respectivă.
Sunt convinsă ca aveai deja și alte rețete testate, încearcă și cum spune Ariadna, poate vă va plăcea mai mult 🤗
Trimiteți un comentariu