Despre slujitorii Bisericii

 S-a scris mult despre preoți… Și din neștiință, și din răutate, lumea aderă foarte ușor la a arunca cu pietre în ei, având sau nu vreo noimă. Uităm că preotul ne însoțeste de-a lungul vieții, de la Botez până la îngropare, ca martor al importanței fiecăruia dintre noi.

 Trăind lângă un preot și cunoscându-i căderile, slăbiciunile, defectele, se pierde imaginea aceea a sfințeniei și cucerniciei pe care suntem datori să o avem față de el. Însă trebuie să ne străduim să nu îi judecăm, nici pe duhovnic, atunci când nu e de acord cu noi, nici pe cei cu care avem vreo discuție cu vreo ocazie, nici pe ierarhi, fiindcă ei sunt purtători ai lui Hristos și în prima linie luptători ai Săi. Să ii pomenim în rugăciune cât mai des, pe toți, căci nu cunoaștem noi taina lucrării lui Dumnezeu cu fiecare în parte!

Să îl odihnim pe preot, atât cât ne stă în putință și mai ales să facem ascultare, căutându-i binecuvântarea și crezând că ne este “părinte” cu adevărat.

Am primit acest clip mișcător:




Comentarii

Anonim a spus…
Sa știi ca mie chiar mi se întâmpla des sa judec preoții, chiar și pentru problemele soției sale sau ale copiilor săi care nu au întodeauna un comportament exemplar… dar suntem oameni, supuși greșelii. Mi s-a pus și mie un nod in gât urmărind ce spune acest preot american.
Andreea a spus…
Vrăjmașul caută sa dezbine o casă pentru a distruge cetatea și preotul este ispitit aprig de casnicii săi, care nu înțeleg, nu știu sau nu pot avea aceeași percepție asupra realității. Spunea parintele Cleopa ca unul din o mie de preoți se mântuiește… Sa ne rugam toți Maicii Domnului sa ii ocrotească și pe preoți, și pe familiile lor și sa nu ne piardă pe niciunul!
Daniela a spus…
RUGĂCIUNE PENTRU PREOȚI
Dumnezeule Atotputernic şi Veşnic, pentru meritele Fiului Tău și pentru iubirea Ta față de El, ai milă de preoţii Sfintei Tale Biserici. În ciuda acestei sublime demnități, sunt și ei slabi ca și ceilalți oameni. Prin milostivirea Ta nemărginită, aprinde cu focul iubirii Tale inimile lor! Vino în ajutorul lor și nu-i lăsa să-și slăbească sau să-și piardă vocația.
Te implorăm, Iisuse, ai milă de preoții Bisericii tale! De cei care Te slujesc cu fidelitate, de cei care călăuzesc turma Ta și de cei care Te preamăresc. Ai milă de preoții persecutați, întemnițați, abandonați sau apăsați de suferințe. Ai milă de preoții cuprinși de lâncezeală și de cei care șovăie în credință. Ai milă de preoții secularizați, ai milă de preoții infirmi și de cei aflați în pragul morții. Ai milă de toți preoții, Ei sunt ai Tăi! Dăruiește-le lumină, tărie și mângâiere!
O, Iisuse, ți-i încredințăm pe toți preoții din lumea întreagă, dar mai ales pe cei care m-au botezat, pe cei care m-au cununat, pe cei care m-au spovedit, pe cei care au oferit pentru mine Sfânta Jertfă a Liturghiei spre a hrăni sufletul meu. Ți-i încredințăm pe preoții care au risipit îndoielile mele, care au îndreptat pașii mei, pe preoții care au călăuzit puterile mele, pe cei care au mângâiat durerile mele! Pentru ei toți, ca semn de mulțumire, implor ajutorul și milostivirea Ta! Amin!
Andreea a spus…
Mulțumim frumos, Daniela!
Orice gând bun sau rău față de preot înrâurește lucrarea sa, cu atât mai mult o rugăciune atât de cuprinzătoare.
Daniela a spus…
Doamne ajută, Andreea!
Domnul să se milostivească și de ei și de noi!

Postări populare