500 ml lapte vegetal/apă
60 ml ulei de măsline
150 g zahăr brun
500 g făină
1 lingură praf de copt
1 lingură turmeric
1 lingură coajă de lămâie BIO răzuită
2 morcovi răzuiți mărunt
1 mână-două de nuci mărunțite
1 praf de scortisoara măcinată
Ingredientele se amesteca bine și se coc in formele de brioșe timp de 15-20 minute la 190 de grade Celsius.
In formele mele, din aluatul obținut ies 21 de bucăți.
11 comentarii:
Dragă Andreea, esti o hărnicută și o mare gospodină. Vă imbrățișăm strâns!
😄 nici una, nici alta, din păcate. Doar nevoia și cererile copiilor fac sa se întâmple toate…
🤗
Te smerești...din câte observ în familia noastră, o dată cu creșterea copiilor se schimbă mult timpul petrecut în bucătărie și, chiar se împuținează.
E adevărat că am și rămas mai putini în cuib.
Câți copii aveți, Maria? 😊
Sper și eu sa fie așa…
Ce idee minunată! Mulțumesc mult pentru împărtășirea rețetei, dragă Andreea! Poate fac și eu de Florii.
Te îmbrățișez!
Trei născuți și trei îngeri!
O, Doamne, miluiește-ne! Eu am două suflețele în grija îngerilor… Vă îmbrățișez și eu strâns, ca de la o mamă la alta.
Primesc cu mare bucurie imbratisarea! A venit în momentul cel mai potrivit! Bogdaproste, Andreea!
Daniela, sunt “fast-food”, daca avem ingredientele, in 25-30 minute sunt bune de mâncat! Singurul dezavantaj e ca se dezlipesc greu de pe hartiutele acelea plisate, trebuie unse cu ulei inainte de a turna aluatul sau mai bine puse dupa coacere, doar pentru servire. Tot mai ușor e cu formele de silicon 🤔
Bine că mi-ai spus Andreea. Am și forme de silicon. Nu mă gândisem să le pun pentru servire în hârtiuțe. E o idee minunată! 🤗❤️
O să le fac și eu mâine! Am găsit turmeric la Lidl.
Trimiteți un comentariu