23.5.24

Desert foarte rapid

 Ciocolată de casă 

aici doar cu o lingură de cacao, gust puternic de caramel

Este gata în 10 minute, 5 minute prepararea și 5 minute de stat la rece.

2 plicuri lapte praf Malita , adică 260 grame (~6 lei plicul la Penny)

50-80 g cacao (se poate și fără, pentru ciocolată albă)

100 ml apă 

200 g unt gras

150-200 g zahăr brun (dacă o vreți mai puțin dulce puneți cantitatea mai mică)

500 g nuci+semințe+fructe uscate. Eu pun de obicei nuci românești, arahide, migdale, semințe de dovleac, de floarea-soarelui, semințe de cânepă, semințe de in și de susan  (sunt crocante și le rumegăm bine în compoziția dulce caramelizata), stafide, merișoare, curmale mărunțite, papaya confiat, ananas confiat.

Se fierbe apă cu zahărul, se adaugă untul. Se toarnă peste ingredientele uscate, compoziția se amestecă bine, se pune în formă și se dă la rece. 

Asta este tot. Este foarte bună și se consumă în cantități mici, pentru ca e sățioasă și nu simțim nevoie de mai mult dulce.