Generalului Berthelot îi spuneau românii noștri “generalul Burtălău”, pentru ca se evidenția prin trăsăturile lui fizice și fiindcă îi plăcea mâncarea românească 😁
Din categoria “Ce să mai mâncăm?”:
Niciodată nu am dispoziție să gătesc în zilele de luni. Caut să mă sustrag de la îndatorirea aceasta cat mai ușor cu putință și aleg să pun pe masă mereu preparate rapide.
Astăzi am hrănit familia cu:
-muesli cu fructe uscate și alune de pădure + lapte - doar am fiert laptele și l-am pus în boluri peste cereale
-sandvișuri cu jambon-a fost la Lidl la un preț foarte bun în weekend și e mai puțin procesat decât alte mezeluri…cred- dar a trebuit sa macin grâu, să cântăresc făina și să pornesc mașina de paine de dimineață.
- salata de piept de pui+cuscus+porumb dulce+castraveți murați+oregano+maioneză sau, pentru cine nu consumă carne, salată de dovlecei cu maioneză și usturoi
- sărățele cu brânză și chimen (rețeta preferată)
- cireșe de la țară
- ciorbă de conopidă cu iaurt grecesc
- ciocolată de casă
Chiar și așa, am stat în total 2 ore în bucătărie astăzi, cu tot cu spălat și așezat vasele la loc, și cu întreruperile copiilor.
Nu am mai planificat de mult timp meniul, de obicei urmăresc noile oferte ale magazinului din apropiere și în funcție de timp și de buget mă organizez pe loc.
Știu doar că pentru Înălțarea Domnului vom fierbe din nou ouă în foi de ceapă și vom face cheesecake cu căpșuni sau cu zmeură, am fructe congelate dacă nu ajungem la piață 🍓