“Ochi de pisică” de post

Fursecuri Ochi de pisică/Linzer 

 Ingrediente 

-150 ml ulei,

-150 g zahăr, 

-80 ml apă minerală (le face crocante), 

-1 linguriță esenta de vanilie, 

-1 vârf linguriță sare, 

-350 g făină, 

-1 linguriță praf de copt, 

-gem sau nuci pentru decor, de pus în mijlocul fursecului, într-o gropiță. 

Se amestecă ingredientele uscate, se adaugă cele umede și se amestecă, fără a topi complet zahărul.

Se modelează bile (le putem tăvăli prin zahăr tos pentru extra crocănțeală) și se aplatizează, apăsând cu degetul în mijloc pentru a adăuga gem/nuci (tocate grosier, amestecate cu puțin zahăr și puțină apă pentru a se carameliza frumos fără a se arde) în acea gropiță. 

Se coc rapid la 180 de grade Celsius, cam 15 minute (în cuptorul preîncălzit). 

Putem varia pornind de la această rețetă și alte sortimente:

  • cu cacao: înlocuim 30 g făină cu 30 g cacao
  • cu nucă: punem 50 g nucă măcinată și reducem făina cu 50 g
  • cu cafea: 1 linguriță cafea instant în apă caldă (din cei 80 ml)
  • cu portocală: coajă rasă + 1 lingură suc

Niciun comentariu:

“Ochi de pisică” de post

Fursecuri Ochi de pisică/Linzer   Ingrediente  -150 ml ulei, -150 g zahăr,  -80 ml apă minerală (le face crocante),  -1 linguriță esenta de ...