![]() |
| Fursecuri Ochi de pisică/Linzer |
Ingrediente
-150 ml ulei,
-150 g zahăr,
-80 ml apă minerală (le face crocante),
-1 linguriță esenta de vanilie,
-1 vârf linguriță sare,
-350 g făină,
-1 linguriță praf de copt,
-gem sau nuci pentru decor, de pus în mijlocul fursecului, într-o gropiță.
Se amestecă ingredientele uscate, se adaugă cele umede și se amestecă, fără a topi complet zahărul.
Se modelează bile (le putem tăvăli prin zahăr tos pentru extra crocănțeală) și se aplatizează, apăsând cu degetul în mijloc pentru a adăuga gem/nuci (tocate grosier, amestecate cu puțin zahăr și puțină apă pentru a se carameliza frumos fără a se arde) în acea gropiță.
Se coc rapid la 180 de grade Celsius, cam 15 minute (în cuptorul preîncălzit).
Putem varia pornind de la această rețetă și alte sortimente:
- cu cacao: înlocuim 30 g făină cu 30 g cacao
- cu nucă: punem 50 g nucă măcinată și reducem făina cu 50 g
- cu cafea: 1 linguriță cafea instant în apă caldă (din cei 80 ml)
- cu portocală: coajă rasă + 1 lingură suc

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu