În cartea “Cum să gătești cu alimente care combat cancerul”, autorii afirmă:
“Dumnezeu a inventat hrana, iar diavolul a inventat bucătarii.” 😬
Dar mie îmi e atât de ușor să gătesc asta… in plus, are mulți nutrienți: proteine din năut, vitamine B din fulgii de drojdie, omega 3 din in, antioxidanți din verdețurile cu care o putem servi în acest sezon.
10 linguri făină de năut (boabele de năut uscate eu le-am măcinat la blender, la programul ice crush- cu pauze să nu ard motorașul, până s-au făcut făină; fac mai multă faina și o păstrez intr-un borcan cu capac etanș)
2 linguri in măcinat
2 linguri fulgi de drojdie inactivă
200 ml apă
Un praf de sare și unul de piper
Putin praf de copt
2 căței de usturoi
Mărar, pătrunjel
și ce preferă fiecare sa adauge intr-o omletă.🍽️
4 comentarii:
Nu am cumpărat niciodata naut boabe uscate, ci doar conserve din care am făcut humus. O sa îmi fac curaj sa încerc boabele. Ce blender aveți?
Suna tare bine, Andreea! Te validez pentru creativitate în bucătărie! Deocamdată nu am posibilitatea sa rasnesc boabe uscate de năut. Le fierb și fac humus. În zilele astea am consumat mult pesto de leurdă cu nuci românești și fulgi de drojdie în lipii integrale și cu multe verdețuri, tofu. Îmi place perioada aceasta pentru ca nu consum mult timp pentru gătit. Vă transmitem gânduri bune și îmbrățișări de la Târgu Mureș!
Mulțumesc, Maria! Nu știu de ce îmi imaginam ca suntem mai departe, tu pe la Iași sau Constanța 🤭 Și noi suntem tot aici, in Mitropolia Ardealului.
Slava Domnului, găsim boabe și faina de naut in toate farmaciile și magazinele naturiste. Eu fac comenzi la driedfruits cel putin o data pe luna. Cred ca e mai bine pentru viata aparatelor electrocasnice sa nu le supunem unor șocuri din cauza ideilor răzlețe de femei-bucătari amator, ispitite de creativitate… 🤭
Și eu mă bucur că petrec mult mai putin timp gătind acum și am reușit sa stingem luminile mai devreme. De obicei mă lungeam pana noaptea târziu cu gătitul și strânsul vaselor.
Maria I, mai bine cauți direct faina de năut, din ea poți face ușor și falafel.
Eu am avut timp de 7 ani un blender Biovita, dar i-am spart cana de plastic tot măcinând boabe de naut. Acum am un Tefal cu program de zdrobit gheata, cu cana solida din sticla, dar nu macină perfect și trebuie sa cern faina obținută pentru omleta. Partea grunjoasa o folosesc la umplutura pentru sarmale, ardei, dovlecei.
Trimiteți un comentariu