8.7.24

Curcubitaceae

 Sunt cele mai prezente pe masă în timpul verii, mâncate crude sau preparate în fel și chip:

- roșii, crude: în salate, în supa gazpacho, umplute cu salată de vinete sau cu cremă de brânză; gătite: în supă, în sosuri, în tocănițe și mâncăruri scăzute, umplute cu diferite compoziții la cuptor, coapte pe pizza.

- castraveți, cruzi sau murați, în salate.

- dovlecei albi sau zucchini - cei din urmă se pot consuma cruzi, având coaja moale, preferabil răzuiți sub formă de spaghetti+ topping, dar i-am folosit și feliați sub formă de tartine, cu salată de icre, guacamole, cremă de brânză, pastă de măsline, humus; gătiți : în panadă, în salate cu maioneză, în ciorbă, în chiftele, în brioșe sau gaufres sărate, umpluți cu orez și carne.

- pepenii de diferite soiuri, cruzi sau murați.

desert: lubeniță și pepene galben cu zeamă de lămâie și o lingură de ulei de măsline pentru a asimila licopenul

Lubeniță cu miez galben⬆️, identică la gust cu cea obișnuită 

2 comentarii:

Daniela spunea...

Ce-mi place cum ai făcut biluțe de pepene! Arată tare frumos și cred că îi atrag și pe copii.
Mulțumim pentru multitudinea de idei!

Andreea spunea...

Chiar este mult mai atractivă salata de pepene, și pentru bătrâni, și pentru tineri ☺️
Poftă bună la pepeni vara asta! 🤗

Octombrie